به منظور تحقق اهداف مندرج در کلیات آیین‌نامه تاسیس موسسات آموزش عالی غیر دولتی - غیر انتفاعی، مصوب ۱۳۶۴/۷/۲۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصلاحات و الحاقات بعدی آن و همچنین ضوابط کلی صدور مجوز تاسیس موسسات آموزش عالی غیر دولتی - غیر انتفاعی مصوب جلسه ۵۴۶ مورخ ۱۳۸۳/۶/۳۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی، موسسه آموزش عالی غیر دولتی - غیر انتفاعی سلمان بر اساس مجوز شماره ۲۲۱۸۰۳۳ مورخ ۱۳۸۵/۴/۳۱ شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طبق اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب ۱۳۸۳/۵/۱۸) تاسیس گردید و فعالیت آموزشی و پژوهشی خود را از مهرماه ۱۳۸۵ آغاز نموده است.

موسسه آموزش عالی سلمان، با برخورداری از پشتوانه علمی، پژوهشی و فرهنگی اعضای هیأت امناء، هیأت موسس و ارتباط پویا با مراکز علمی و پژوهشی شهر مشهد و بهره‌مندی از کادر علمی و اداری مجرب و تاکید مستمر بر بهبود کیفیت آموزش و  پژوهش زمینه‌های لازم را در ایجاد محیطی علمی برای دانش‌جویان فراهم نموده است.

هم‌اکنون موسسه آموزش عالی سلمان، در ۲۳ رشته و گرایش در مقاطع کارشناسی ارشد، کارشناسی، کارشناسی ناپیوسته و کاردانی فعالیت آموزشی و پژوهشی دارد. این موسسه از توانمندی ۱۸ استاد تمام‌وقت، ۴ استاد نیمه‌وقت و ۶۲ استاد و مدرس مدعو سود می‌برد که در گروه‌های آموزشی موسسه مشغول تدریس می‌باشند.

دسترسی آسان به موسسه با وسایل حمل و نقل عمومی و یا شخصی، ساختمان‌های ملکی با استانداردهای آموزشی، فضاهای آموزشی پیش‌بینی شده جهت گسترش موسسه از دیگر خصوصیات موسسه آموزش عالی سلمان می‌باشد.